Nová módna senzácia - zamat!


Zima velí odložiť tenké látky do skríň a babúšiť sa do handričiek teplejších. Módni návrhári zase zavelili, že to bude v tejto sezóne okrem iných látok najmä zamat. A čo ja, nebohá, idem teraz robiť??? Nič zamatové nemám!
Keby len handričky... ale v tejto prepychovej a veru aj okázalej látke sa navrhuje úplne všetko. Topánky, čižmičky, kabelky, ba i teniskyyy! Že taká zamatová črievica vydrží iba jedno obutie? Dámy, treba kúpiť tucet párov alebo všade chodiť taxíkom a či čo.





Na obrázku hore je zamatový kabát od Valentina a topánky od Jimmy Choo. Zamatové kabelky kričia na míle ďaleko, od koho sú. Kabát by stál za hriech, to ostatné mi, chvalabohu, žily netrhá.

Takto sa už veselo nosí zamat na uliciach. Mladé Milánčanky hrdo pobiehajú v čomsi, čo mne, starej tetke, načisto pripomína župany. Nejdem kritizovať, figu sa ja do toho vyznám. Vám sa to páči, či?


Ako vždy som nakukla, či na nový trend zareagovali obchodné reťazce. Zareagovali, aj keď farby ešte nie sú aktuálne. Väčšinou sú zamatové handričky v čiernej, vínovočervenej a v striebornej farbe. Nájdu sa veru aj županoidné a pyžamoidné kúsky, mnohé som už vonkoncom nepredýchala a ani ich sem nedám.

Musím vyštartovať do obchodov a chytiť tie zamaty do rúk. Bavlnený zamat je krásna látka. Tie umelohmotné lesklé, čo z nich šteká PES, mi prídu priam hnusné.

Mango
Mango

Čo by som tak mohla chcieť? Sukňa nariasená zamatová by bola cool. Klasická čierna abo tmavomodrá. Alebo nejaké tričko - pulóvrik ku čipkovanej sukni. Najskôr to bude asi zamatová kabelka. Tá by mohla prežiť aj opadnutie tejto módnej vlny. Pokukáme a počkáme si na januárové zľavy. Prípadne na Ježiška :D

Zara
Zara

Čo hovoríte na tento bombastický návrat zamatu?

Obrázky: Pinterest, Zara, Mango


Baba Slováková

7 komentárov:

  1. Haló
    Jsem obchodník, akcionář ve finančních institucích, bankách a nevládními organizacemi po celém světě. V návaznosti na finanční krizi, která ohrožuje současné ekonomiky, míra nezaměstnanosti roste každým dnem, ve spolupráci se svými bankéři rozhodl jsem se, aby půjčky 10.000 eur na 50 milionů eur na čestní lidé, kteří navzdory jejich měsíčního příjmu se snaží dokončení projektu nebo k uspokojení jejich základních potřeb. Zde jsou jediným kontaktním že pomůžu ti: nobertreschuk68@gmail.com
      Úroková sazba z úvěrů je (3%) velmi výhodných úvěrů a dodací podmínky jsou velmi jednoduché. Prosím, napište mi pro více informací: nobertreschuk68@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ty dlouhé vínově růžové šaty jsou úžasné, ale já se sametu spíš vyhýbám kvůli tomu jak lapá prach.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Bola som sa na tie "zamaty" pozrieť v obchodných reťazcoch. Niečo hnusné, väčšinou. Najmä tie akože plisované. Stále mi to pripomína domáce oblečenie. Tiež nie som veľký fanúšik tohoto materiálu.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dobrý deň prajem, zamat je krásna, zaujímavá látka, ale nie je to čo bývalo, kvalita je mizerná, možno ak len na tých luxusnejších značkách je použitý o niečo kvalitnejší materiál.
    Prajem krásny predvianočný čas, všetko dobre Anita

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň, pani Anita. Máte pravdu, bavlnený poctivý zamat som neobjavila, je to samý polyester. Tuším aj hryzie, ten PES :D
      Tiež Vám želám krásne a pokojné Vianoce, Baba

      Odstrániť
  5. Kdysi existoval i samet hedvábný. V takových šatech (bílých) se vdávala žena mého bratrance v roce 1977. Tehdy mi to připadalo pitomé, ale když se dívám na ty svatební fotky dnes, musím uznat, že to mělo něco do sebe. Až na tu totální nepraktičnost.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Máte pravdu, nepraktický je. Bola som pozrieť osobne tú čiernu okrúhlu kabelku so strapcom, čo je hore na obrázku. Ešte len trónila na polici v predajni a už boli na nej nalepené kadejaké mochuliny.

      Odstrániť

Ďakujem vám všetkým za komentáre. Komentovať môžete i anonymne, bez google účtu. Pripojte však, prosím, aspoň krstné meno alebo pseudonym :)

Môžete sa prípadne pýtať i prostredníctvom e-mailu, rada vám zodopoviem na otázky: babieleta@gmail.com
Móda nemá vek! Zdraví Baba

TÉMY

TÉMY ČLÁNKOV:

Instagram